Ecokitch

Om Ecokitch

Sådan startede det

I efteråret 2016 sad vi en aften og snakkede lidt for sjov om, at starte et projekt op, som kunne supplere vores indtægt. På dette tidspunkt var vi bosat i Nordsjælland og kunne selv med fuldtidsjob knapt få tingende til at hænge sammen.

Efter en del useriøse forslag begyndte vi, at tænke på, hvad vi selv stod og manglede.

Vi havde lige påbegyndt et andet projekt; at få alt kemi væk fra vores madlavning. Så vi skulle til, at finde en masse plast- og kemifri alternativer til vores køkken. Det gik hurtigt op for os, at der ingen steder var en webshop, som kunne hjælpe os med alt til køkkenet og vi var nødsaget til bestille fra en masse forskellige webshops med meget brede sortimenter.

Her opstod idéen til Ecokitch.

Hvad tænkte vi på?

Ingen af os havde erfaring med, at drive en virksomhed på nogen områder.

Vi begyndte, at lede efter produkter, som vi selv kunne se i vores køkken og fik på denne måde nogle leverandøraftaler på plads.

Uden penge kan man ikke få andre til, at lave en webshop, så her måtte vi igang med “learning by doing” og en hel masse informationssøgning på Google.

Vi fandt hurtigt ud af, at det var en meget større projekt end vi havde regnet med. Ligeledes fandt vi også ud af, at det ikke var en nem vej til ekstra indtægt.

Vi fandt dog også ud af, at pengene rent faktisk ikke havde den store betydning i forhold til det, at vi rent faktisk fik spredt et rigtig vigtig budskab og fik hjulpet andre til, at tænke over miljøet og kemien der afgives til maden ved brug af foreksempel plast.

Men hvad med miljøet?

Som årene er gået er vi blevet mere og mere bekymret for miljøet og vores egen påvirkning af det.

Én af de største dilemmaer ved, at have en webshop er, at vi selvfølgelig bliver nød til, at få fragtet en masse produkter fra forskellige dele af verden til vores virksomhed og herefter ud til vores kunder.

Det optimale ville selvfølgelig være slet ikke, at gøre det og dermed ikke have en webshop. Men vi føler, at vi trods alt bidrager til, at flere vælger de langtidsholdbare og mere miljøvenlige produkter.