Om Ecokitch

Den nye sti

I år (2020) har jeg fået en helt speciel julegave, nemlig denne webshop.
Ret vildt og meget spændende!

Specielt fordi det ikke er mig, der har grundlagt shoppen. Jeg skal til at finde min egen sti og føre shoppen den vej, som er mig.
Jeg vil gå videre i Ecokitch’s oprindelige fodspor med fokus på miljø og bæredygtighed.
Men jeg vil også lave en ny sti, da min mission og passion er en lidt anden.

Min mission

Min mission udspringer i en kærlighed for mad.
Lækker mad af gode og ordentlige råvarer, hvor der er stor fokus på økologi.
Jeg er også en kæmpe salat- og grøntsags- entusiast. Fordi jeg tror på den der med ”at vi bliver, hvad vi spiser”. Eller ”vi er i den form, som den brændstof vi giver os selv”.

Og når nu jeg gør mig umage med min mad, så er det helt naturligt, at der også skal noget ordentligt køkken grej til. Hvis det ovenikøbet er økologisk og bæredygtigt, er det bare endnu bedre.  

Derfor vil der i shoppen være et stort fokus på køkkenredskaber, som gør det nemmere, sjovere, mere lækkert for dig at lave salater og grøntsager. Men du vil også finde produkter, som bare er en “nødvendige”, fordi de er klassiske, effektive, anderledes.

Miljø og bæredygtighed

Jeg har kæmpe respekt og beundring for de mennesker, som går all in i en sag.

Det forsøger jeg også at gøre det i et omfang, så jeg hverken bliver ekstrem eller fanatisk på nogen måde. Ja, jeg har stor fokus på grøn mad og tænker på miljøet, men jeg er hverken 100% økologist eller veganer. 

Jeg tror på at, hvis jeg lever med omtanke og en standard, hvor jeg kan se mig selv i øjnene, så bidrager jeg også med noget positivt – og det hele bliver lidt sjovere. At have det godt og sjovt er vigtigt for dit eget personlige økosystem.

For mig er økologi og bæredygtighed også at tænke i kvalitet, funktionalitet og levetid. På den måde bliver jeg selv glad for et produkt, og så har jeg det i lang tid.
Det er disse værdier, som jeg vil lægge i de produkter, der fremadrettet skal være hos Ecokitch.

Jeg bestræber mig også på at tænke over madspild. F.eks. bruger jeg tit rester og laver en omgang “biks” i form af salater. Jeg køber så vidt muligt økologisk, lokalt, og efter årstiden. Det er også ting, som efter min mening er både miljøvenligt og bæredygtigt.

Så bæredygtighed er mange ting – og bliver tolket på forskellige måder.
Jeg håber, at du bliver inspireret til at tænke denne vej.

Sådan startede det

Du har sikkert hørt historier om folk, som snakker for sjov om at starte en virksomhed. Sådan startede Ecokitch også. Det særlige med denne historie er, at parret Morten og Maria ikke nøjes med at snakke om det.

De startede Ecokitch i efteråret 2016. Uden erfaring med at drive virksomhed, lave en webshop eller leverandører. Så de startede fra bunden med en masse ”learning by doing” og en stærk motivation for at få alt kemi væk fra deres madlavning og at sprede budskabet.  

Det naturlige valg til køkkenet - for dig og naturen!